VOJSKA TVRDI: Otkriveno prisustvo alkohola u krvi kod pilota helikoptera i letača tehničara

Odgovornost za tragediju u Surčinu primarno snosi vođa posade pilot Omer Mehić, navedno je u izveštaju stručne Komisije za osnovno ispitivanje udesa vojnog helikoptera. U izveštaju, u koji je „Blic“ imao uvid, Komisija tvrdi se da je otkriveno prisustvo alkohola kod „vođe posade i letača tehničara“.

Vojni helikopter je pao u Surčinu 13. marta uveče, kad je poginulo svih sedam osoba koje su se nalazile u letelici – četiri vojna člana posade, dva zdravstvena radnika i beba kojoj je trebalo da bude ukazana pomoć.

 

Komisija je navela da odgovornost za udes snosi vođa posade helikoptera HT-48, a da deo odgovornosti snose i drugi pilot (prim.nov. kapetan Milovan Đukarić) i letač tehničar u pilotskoj kabini.

 

„Deo odgovornosti snosi komandant 204. vbr zbog propusta u planiranju i organizaciji leta (prim.nov. general Predrag Bandić), ODT RViPVO zbog propusta u organizaciji i rukovođenju letom. Eventualnu odgovornost kontrolora na aerodromu ‘Nikola Tesla’ će utvrditi Kontrola leta SiCG na osnovu zahteva komande RViPVO“, piše u izveštaju u koji je „Blic“ imao uvid.

 

U odeljku „uzroci udesa (osnovni i drugostepeni) navodi se da je na osnovu proučavanja svih raspoloživih podataka i okolnosti, komisija za osnovno ispitivanje udesa zaključila:

 

„Osnovnio uzrok udesa je ljudski faktor, koji se ogleda u neadekvatnom upravljanju vazduhoplovom u složenim meteorološkim uslovima noću prilikom prilaza za sletanje na alternativni aerodrom. Posada je najverovatnije doživela prostornu dezorjentaciju kao posledicu zamora, emocijalne prenapregnutosti i kompromitovanom funkcijom pažnje, usled čega ne uspeva da odredi položaj vazduhoplova u prostoru pomoću instrumenata. Prisustvo alkohola kod vođe posade i letača tehničara pojačava prethodne manifestacije“, navodi se u izveštaju.

 

Komisija tvrdi da je drugostepeni uzrok udesa niz propusta u planiranju, organizaciji i rukovođenju letom, jer, navodi se u izveštaju, „osposobljenost i trenaža posade, meteo situacija, mogućnosti vazduhoplova u datim uslovima i obezbeđenje sletišta nosu bili u skladu sa odlukom za ovako složen zadatak kao i pravilima, propisima, upustvima i naređenjima koja regulišu letenje i upotrebu snaga za hitno reagovanje“.

 

„Takođe, tokom čitavog procesa donošenja odluke i izvršenja leta svi učesnici u procesu realizacije zadatka izloženi su pritisku i očekivanjima hitnosti medicinskog zbrinjavanja deteta, što se posebno odrazilo na odabir konačne destinacije sletanja“, piše u izveštaju.

 

Tužilaštvo: Primarna odgovornost posade

 

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je danas da primarnu odgovornost za pad vojnog helikoptera snosi posada.

 

„Postoje osnovi sumnje da deo odgovornosti snosi i jedan broj aktivnih pripadnika Vojske Srbije. Postoje indicije za eventualnu odgovornost i određenog broja civilnih lica“, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

 

Na osnovu toga tužilaštvo će sprovesti istražne radnje protiv određenog broja osoba radi potpunog utvrđivanja svih relevantnih činjenica. U saopštenju se navodi da je Više javno tužilaštvo u Beogradu saglasno sa Ministarstvom odbrane da podatke sadržane u izveštajima komisija koje su istraživale nesreću učine dostupnim javnosti.

 

Tužilaštvo navodi da je do pomenutih saznanja došlo na osnovu nalaza i mišljenja Komisije za ispitivanje uzroka udesa vojnog vazduhoplova i ostalih pribavljenih isprava i dokumenata u vezi sa udesom vojnog helikoptera.  (Blic)