VELIKI POŽAR Gori magacin u Makišu, 3.000 kvadratnih metara u plamenu

  • Post category:UDARNE VESTI

Rano jutros je izbio požar u magacinskom prostoru „DM“-a u Makišu, a prema prvim informacijama nema povređenih..

Reč je o velikom magacinskom prostoru površine 3.000 kvadratnih metara, a u toku je gašenje požara koji je izbio oko četiri sata jutros.

 

Na mestu požara nalazi se 60 vatrogasaca-spasilaca, 20 vatrogasnih vozila, vatrogasni brod, deset vozila JKP Beograd.

 

– U požaru nije bilo povređenih ni nastradalih, nisu ugroženi ljudski životi. Ovo je zaista veliki požar. Samo gašanje je jako otežano zbog različitih materijala koji se nalaze unutar magacina – rekao je Marić .

 

On je istakao da su vatrogasne ekipe „nadomak gašenja požara“, kao i da
su na terenu i toksikološke ekipe.

 

– Toksikološke ekipe Gradskog zavoda za javno zdravlje su takođe tu. Utvrđeno je da nema opasnosti za vatrogasce, ni građane. Naše ekipe požar gase od 4 sata jutros. Kada smo stigli vatra je već progutala preko 500 kvadrata magacina – objasnio je Marić.

 

Požar su primetili radnici obezbeđenja magacina oko 4 sata jutros, i odmah su pozvali vatrogascne ekipe.

 

– Celu noć smo ovde. A bićemo i ceo dan i celu noć večeras kako bi kontrolisali situaciju. Imamo dovoljno vode. Tu su i gradska preduzeća da nam pomognu. Po mojim procenama veliki dim koji se širi, smanjiće se do 14 sati – rekao je Marić i dodao da je najveći problem prilikom gašenja dobaciti vodu do žarišta jer je u pitanju veliki magacin.
Kako je objasnio, reč je o prostoru od oko 3.000 kvadratnih metara u kome se uglavnom nalazi kućna hemija i zbog toga su se mogle čuti i eksplozije.

 

Marić je precizirao da je rano jutros od 05.00 časova požar bio izuzetno veliki i da je povećana koncentracija dima, a da će potrajati akcija dogašivanja.  (BLIC)