Vanredna situacija u južnoj Srbiji: Ugrožen saobraćaj na autoputu kod Vladičinog Hana

Situacija u Pčinjskom okrugu koji je danas bio pogođen obilnom kišom se normalizuje s obzirom na prestanak padavina, i ako tako ostane, pristupiće se ispumpavanju vode iz podrumskih prostorija ugroženih domaćinstava. Na svim pogođenim područijima nema ugroženog stanovništva, saopštilo je večeras Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Poplava u Vranju

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) saopštilo je večeras da je zbog obilnih padavina na području Pčinjskog okruga proglašena vanredna situacija na delu teritorije grada Vranja i u opštini Vladičin Han.

 

Kako se navodi, na teritorijama na kojima je došlo do izlivanja vodotokova, nema ugroženog stanovništva.

 

Sektor za vanredne situacije je primao dojave i koordinirao angažžovanje mehanizacije lokalne samouprave za saniranje infrastrukture, saopšteno je iz MUP-a.
U Vladičinom Hanu, pripadnici Sektora su evakuisali 22 ljudi koji su smeššteni u prihvatni centar u Osnovnoj školi. Na predlog Šštaba za vanredne situacije opštine Vladičin Han, predsednik opšštine doneo je Odluku o proglaššenju vanredne situacije na teritoriji te opštine.

 

Nabujala Južna Morava preti da poplavi Vranje. Voda Južne Morave ugrožava i noseće stubove mostova u Neradovcu i Zlatokopu. Posle rušenja provodnika bez struje su Nastavce i Gornje Trebešinje (Blic)