Ukrajina 04.05.14.

Broj žrtava raste, sukobi se nastavljaju

Press pre 24 minuta

Najmanje jedna osoba je poginula, a dve su ranjene u Lugansku, u istočnoj Ukrajini, nakon što je vojska otvorila vatru na separatističke aktiviste, javila je jutros ruska televizija „Rosija 24“.
Najmanje jedna osoba je poginula, a dve su ranjene u Lugansku, u istočnoj Ukrajini, nakon što je vojska otvorila vatru na separatističke aktiviste, javila je jutros ruska televizija „Rosija 24“. Prema tom izveštaju, grupa… »

Putin šalje vojsku u Ukrajinu?

Kurir pre 29 minuta

KIJEV – Neizvesna budućnost. Stravična dešavanja i brutalnost koju su pripadnici ukrajinskog ultranacionalističkog Desnog sektora sproveli u petak nad proruskim aktivistima u gradu Odesi na istoku Ukrajine usmrtivši 46 osoba nateraće ruskog predsednika Vladimira Putina da u bivšu republiku SSSR… »

File: Nismo ozbiljno shvatili Putina

Blic pre 9 sati

Evropski komesar za proširenje Štefan File izjavio da je EU doprinela trenutnom sukobu u Ukrajini, jer je propustila da shvati Putinove izjave o raspadu SSSR-a.
„Nismo ozbiljno shvatili ono što nam je pre nekoliko godina rekao sam predsednik Putin. Ustvrdio je da je raspad SSSR-a bila najveća katastrofa 20. stoleća,“ kazao je File u intervjuu u sedištu Radija Slobodna Evropa u Pragu. „Na… »

Ukrajina klizi ka građanskom ratu

e-Novine pre 54 minuta

Dva dana haosa i nasilja na istoku i jugoistoku Ukrajine gurnuli su zemlju sve bliže građanskom ratu, dok broj žrtaava raste nakon vojne kontra-ofanzive pokrenute od strane vlasti u Kijevu protiv proruskih pobunjenika Kontraofanziva Kijeva
Besna masa napala je policiju ispred zgrade sindikata u Odesi, gde je na desetine proruskih aktivista ubijeno u petak uveče u plamenu koji je počeo tokom sukoba sa pro-ukrajinskim demonstrantima…. »

Nisu Morali Da Glume: Hrvati se pravili Srbi da bi prošli barikade u Ukrajini!

Kurir pre 2 sata

KIJEV – Dosetili se. Hrvatski novinari koji se nalaze na terenu u Ukrajini dok na istoku te zemlje besni pravi rat između proruskih separatista i snaga lojalnih vladi u Kijevu, odlučili su da tamo glume Srbe. Naime, prema napisu poznatog novinara Tima Džude na Tviteru, naši susedi su se dosetili da… »

Francuska desnica osudila ukrajinske snage

Vesti online pre 7 sati

Jedan od lidera Nacionalnog fronta, francuske stranke ekstremne desnice, u subotu je osudio „masakr nad ruski govorećim građanima Ukrajine“.
Povodom nasilja u kojem su poginula 42 čoveka u petak u luci Odesa na jugu Ukrajine, zvaničnik Nacionalnog fronta, Emerik Šoprad je u saopštenju „osudio brutalnu politiku novih vlasti u Kijevu protiv naroda jugoistočne Ukrajine“…. »

Odesa: Spaljivali ljude uz „Slava Ukrajini“

Večernje novosti pre 9 sati

Strašna drama u Odesi sa 46 stradalih civila pokazala koliki je talas mržnje u Ukrajini. Tukli one koji su uspeli da izađu iz zapaljene zgrade. Mobilizacija prorusa
U UKRAJINI besni građanski rat. U subotu se pucalo u Kramatorsku, gradu na istoku Ukrajine, u kojem se nalazi vojni aerodrom. Poginulo je deset građana, a oko 30 je ranjeno. Na njih su pucali pripadnici Ukrajinske narodne garde,… »

Rasmusen: Rusija greši ako nastavi destabilzaciju Ukrajine

Blic pre 10 sati

Generalni sekretar NATO-a Anders Fog Rasmusen ocenio je da bi Rusija učinila „istorijsku grešku“ ako bi nastavila da destabilizuje situaciju u Ukrajini, piše u sutrašnjem broju nemački list Frankfurter Algemajne Sontagszajtung.
„Moskva bi učinila istorijsku grešsku s teškim posledicama za odnose između Rusije i Zapada“, rekao je Rasmusen u intervjuu nemačkom listu. Rasmusen je rekao da bi onda mogle da budu uvedene strože sankcije ruskoj privredi, ali… »

Rešetnjikov: Neće biti svetskog rata zbog Ukrajine

Večernje novosti pre 11 sati

Leonid Rešetnjikov, sa ruskog Instituta za strateške studije: Sve ovo što se dešava sa Ukrajinom je zapravo zbog Rusije
Rusija očekuje da nova srpska vlada predloži kako će sarađivati sa našom zemljom u oblasti politike, ekonomije, ali i u svim drugim sferama. Vidimo, međutim, da Srbija i danas otvoreno ide ka Evropskoj uniji i to u trenutku kada… »

Proruski aktivisti zauzeli zgradu SBU u Donjecku

Press pre 12 sati

Proruski aktivisti i pristalice samoproglašene Donjecke Narodne Republike zauzeli su u Donjecku zgradu oblasne uprave Službe bezbednosti Ukrajine.
Proruski aktivisti i pristalice samoproglašene Donjecke Narodne Republike zauzeli su u Donjecku zgradu oblasne uprave Službe bezbednosti Ukrajine. Prema agenciji UNN, približno 2.000 ljudi došlo je do zgrade sa mitinga posvećenog… »