Tragedija u Pakistanu

  • Post category:UDARNE VESTI

Najmanje 141 osoba, uglavnom učenici poginuli su u današnjem napadu pripadnika ekstremističke organizacije Taliban na jednu školu u Pakistanu

Vojnik ispraća decu iz vojne škole u Pešavaru, koju su napali pripadnici Talibana

Vojnik ispraća decu iz vojne škole u Pešavaru, koju su napali pripadnici Talibana

Glas Amerike

16.12.2014

Najmanje 141 osoba poginula je u napadu Talibana na jednu školu u pakistanskom gradu Pešavaru. Vojni zvaničnici saopštili su da je među žrtvama 132 učenika, starosti od 12 do 16 godina. Masakr u Pakistanu oštro je osuđen širom svijeta a osudio ga je čak i avganistanski Taliban, u saopštenju u kojem se navodi da je namerno ubistvo nedužnih ljudi, dece i žena suprotno osnovnim načelima islama.

Kola hitne pomoći, u kojima se nalaze žrtve krvavog napada na školu, pristižu u lokalnu bolnicu u Pešavaru gdje ih čekaju stotine očajnih roditelja i rođaka…

“Jedan od mojih sinova je na bezbjednom, dok nemam nikavih vijesti o drugom. Moji rođaci provjeravaju u bolnicama, ali još ne mogu da ga pronađu, živog ili mrtvog”, kaže Ejaz Mohamed.

Nakon više od osam sati od upada ekstremista u dobro obezbijeđenu srednju školu pod vojnim upravom, koju su uglavnom pohađala djeca vojnog osoblja, vojska je saopštila da je opsada gotova i da je svih devet napadača ubijeno.

“Izgubili smo 132 djece, nevine djece i devet članova osoblja. Pripadnici Talibana ušli su na stražnji ulaz, nakon što su presjekli i preskočili ogradu”,saopštio je portparol vojske Asim Salem Badžva. (Glas Amerike)