Tesla će proizvoditi milione automobila do 2025.

Direktor Tesla motorsa, Elon Mask je na aktuelnom Salonu u Detroitu izjavio da će njegova kompanija za luksuzne električne automobile do 2025. godine

Iako je tokom 2014. godine kalifornijska firma proizvela samo 40.000 jedinica, uspeh njihovih skupocenih automobila predviđa blistavu budućnost, a Elon Mask nikako ne planira da smanji svoje ambiciozne planove.

 

Tokom obraćanja u Detroitu, Mask je rekao da su Tesline prodaje u Kini bile slabe tokom poslednjeg kvartala prošle godine i da kompanija sve do 2020. godine najverovatnije neće biti profitabilna, a kritičan je cilj da njihov „model 3“ od 35.000 dolara u narednih pet godina dostigne godišnju prodaju od 500.000 jedinica.

Ako ima istine u ambicioznom cilju i Tesla do 2025. godine počne da proizvodi automobile u milionskim razmerama, mogla bi da se takmiči sa Fijat Krajsler grupacijom koja je prošle godine prodala 2 miliona vozila samo u Americi.

 

Mask je dodao da će sportski porodični „model X“ biti predstavljen ovog leta, dok se povoljniji „model 3“ očekuje 2017. (BLIC)