Tajmsova lista – lista neprijatelja Izraela

“Zašto nacije besne i narodi kuju zaveru uzalud? Vladari na zemlji konsultuju se, ustaju protiv Gospoda i Njegovog Pomazanika. Onaj koji sedi na nebu smeje im se. Odgovoriće im gnevno i uplašiti ih strašno rečima: ‘Što se mene tiče, ja sam postavio svog kralja na Sionu, mom svetom brdu! Budite mudri vladari, upozoreni ste, služite Gospodu.” (Psalm 2:1,2,5,6,10)

Predsednik Rusije je omražen. Zapad ga satanizuje, a svet vidi kao agresora i imperijalistu, a čak i tradicionalni saveznici kao što je Srbija polako ali sigurno napuštaju njegovu zemlju i okreću se Zapadu. Međutim, iznenada, uvaženi list “Tajm” postavlja Vladimira Putina na listu najuticajnijih ljudi na svetu, ispred pape i Baraka Obame. Zaista veliko i neočekivano priznanje. O čemu se radi?

Ruski predsednik Vladimir Putin našao se na prvom mestu među svetskim liderima na listi najuticajnijih ljudi, koju je jutros objavio magazim “Tajm”, na osnovu onlajn ankete čitalaca.

Prema prvim rezultatima onlajn glasanja, ruski lider je dobio 6,9 odsto glasova. Papa Franja je dobio 1,5 glasova, zatim sledi Barak Obama, koji se nalazi na 11. mestu sa 1,4 odsto glasova. Istovremeno kineski predsednik Ksi Đinping i nemačka kancelarka Angela Merkel nisu ušli u prvih 20, jer su osvojili samo 0,9 odsto glasova.

Predsednik Putin nedavno je imao nekoliko anti-izraelskih ispada. Prvo, na sastanku šefova država i vlada arapske lige i Šarm El Šeiku Putin je izjavio da Palestinci imaju pravo da osnuju nezavisnu, održivu, teritorijalno povezanu državu sa glavnim gradom u istočnom Jerusalimu. Nakon toga, u želji da ublaži posledice ove izjave Putin je sa značajnim zakašnjenjem istog dana čestitao premijeru Netanjahuu izbornu pobedu. Nije prošlo dugo a predsednik palestinske uprave dočekan je u Moskvi kao heroj i pored državnih ukazane su mu i verske počasti. Putin je saopštio Abasu da podržava nezavistnost Palestine i osporio teritorijalni integritet Izraela nad Jerusalimom. Na kraju, ukinuta je zabrana isporuka protivavionskih raketnih sistema S-300 Iranu. Sistemi S-300 treba da omoguće Iranu da se odbrani od eventualne izraelske intervencije iz vazduha kojom bi jevrejska država pokušala da spreči nuklearni holokaust.

Zaključak se sam nameće. Od kada se istakao svojim anti-izraelskim stavovima, osporavanjem teritorijalnog integriteta Izraela, zahtevima da se Izrael odrekne Jerusalima, državnim i verskim počastima ukazanim palestinskom predsedniku i slanjem oružja Iranu, Putin postaje miljenik sveta. Lista antisemita nije ovim zaključena naravno, slede papa, koji je podržao sporazum sa Iranom tokom Uskršnje poslanice na Trgu svetog Petra u Vatikanu, dajući i verski karakter ovom suludom činu kojim se Iran osposobljava na izvrši nuklearni holokaust. Tu je i Barak Obama, glavni kreator sporazuma sa Iranom, itd, itd…

Izgleda da u svetskoj politici važi isto pravilo kao i u međunarodnim medijima – što veći antisemita to više političkih priznanja, medijskog prostora i dobre reklame.

(MB/Israel News)   (isra-news)