Slučaj Savamala još bez odluke

Viša javna tužiteljka u Beogradu Nataša Krivokapić najavila je 20. juna da će javnost u narednih 10 dana biti obaveštena o postupcima Tužilaštva u slučaju Savamala na osnovu izveštaja koji mu je policija dostavila 14. juna.

 3

Piše: M. M. S.

Beograd 04. jul 2017. 15:00

Slučaj Savamala još bez odluke

Foto: Milorad Đurović

Mediji će biti obavešteni o sledećim koracima koji će biti preduzeti. U konkretnom slučaju, ne verujem da će to potrajati više od desetak dana, a to može da potraje, rekla je Nataša Krivokapić tada na konferenciji za novinare. Ona je dodala da se tužilaštva bore sa nedovoljnim brojem tužilaca, koji se po sistematizaciji nije povećao, pa je velika opterećenost predmetima konstantan problem.

Krivokapić je tom prilikom istakla i da su mediji u ovom slučaju napravili „preveliki pritisak na Tužilaštvo i MUP“, jer „nije izuzetak da pretkrivični postupak traje godinu, dve ili tri“.

Kako je od najave tužiteljke prošlo nešto više od 10 dana, ponovo smo zamolili Tužilaštvo da nam odgovori na pitanje kako će postupati u ovom slučaju i šta je dosad preduzeto. Iz Tužilaštva su nam odgovorili da ćemo biti obavešteni kad odluka bude doneta. (Danas)