Шесторица Срба у затвору после убиства на Закинтосу

Током дана биће подигнута оптужница
Аутор: Ј. П. С.субота, 08.07.2017. у 10:09

(Фото сајт Зугла)

Од нашег дописника
Атина – Шесторица српских држављана ухапшена су после убиства америчког држављанина, двадесетдвогодишњег Бакира Џоварда Хендерсона, на грчком острву Закинтос.

Против њих ће, као и против још двојице учесника – Србина са британским пасошем и једног Грка, у току дана бити подигнута оптужница, по свему судећи, за најтеже кривично дело.

Према писању грчких медија, несрећни младић је умро после безброј удараца у главу и тело које је добио од разјарене групе Срба.

Све се одигралао у месту Лагонас на Закинтосу, када се у бару „Баркод“ сукобила видно алкохолисана група из Србије и САД.

После кошкања, 22-годишњи Бакир изашао је на улицу, а су за њим кренули и српски држављани који су га, по писању медија, оборили на земљу, а затим шутирали до бесвести.

Његови другови кажу да, иако су покушавали, нису могли да му помогну јер су се плашили да ће и њих убити.

Полиција је моментално реаговала и шесторица Срба су уз помоћ видео записа на околним камерама били ухапшени у хотелу у коме су одсели.

Полиција, ипак, изражава чуђење да нико од присутних посматрача, без обзира на изјаве Баракових другова, није покушао да се умеша и спасе му живот.

Догађај је добио огроман публицитет како у домаћим тако и страним медијима који пишу о „мрачној страни острва” на коме се сваког лета дешавају инциденти и на коме су 2011. године грчки таксисти до смрти претукли једног деветнаестогодишњег Британца. (Politika)