ŠEST GODINA ZATVORA za mahinacije sa kreditima na jugu Srbije!

  • Post category:UDARNE VESTI
Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na šest godina zatvora Sima Bundala iz Vranja kao organizatora kriminalne grupe na jugu Srbije koja je mahinacijama sa bankarskim kreditima pribavila sebi više od milion evra na štetu Prokredit banke

0

Darko Cvetanović
ILUSTRACIJA

Bundalu, koji je bio šef ekspozirure Prokredit banke u Vranju, potvrđena je kazna koju mu je izrekao Specijalni sud, a ostali članovi njegove grupe osuđeni su pravosnažno na kazne od godinu i po dana do tri i po godine zatvora.

U presudi koja je objavljena na sajtu Apelacionog suda se navodi da je Bundalo osuđen jer tokom 2006. i 2007. godine u Vranju osnovao kriminalnu grupu bankarskih službenika koji su uz pomoć posrednika pronalazili i obezbeđivali fiktivne klijente i lične karte za uzimanje poljoprivrednih kredita, od ljudi sa područja Pčinjskog okruga, koji su kreditno nesposobni.

Zatim su sačinjavali falsifikovanu dokumentaciju na osnovu koje su odobravali poljoprivredne kredite, a nakon što bi im novac bio isplaćen deo novca je korišćen za uplatu dospelih rata po ranije odobrenim kreditima, a deo novca su zadržali za sebe i druge, navodi se u presudi.

Članovi grupe koji su bili posrednici su Blagoje Janjić, Goran Zdravković, Nebojša Popović, Zoran Stojanović, Trajko Stanimirović i kreditni službenici za poljoprivredne kredite Đurica Stojković i Dejan Milanović.

Oštećena „Prokredit banka“ upućena da imovinsko – pravni zahtev u celosti ostvari u parničnom postupku.  (Informer)