REKORD U OTKRIVANJU I VRAĆANJU ILEGALNIH MIGRANATA Za dan vraćeno 1.000 migranata

Srpski carinici i policija su za nepuna dva dana onemogoćili ulazak skoro 1.000 migranata iz Makedonije, saznaje „Alo!“ u MUP-u Srbije. Naš sagovornik tvrdi da je u pitanju rekord u otkrivanju i vraćanju tolikog broja migranata.

Azilanti

Azilanti | Foto: Zoran Ilić

– Od srede uveče do četvrtka po podne iz Makedonije je pokušalo da uđe blizu 1.000 migranata. Tolika navala se ne pamti! Naši carinici i policija su ih sve vratili u Makedoniju, bilo je tu i porodica sa mlađom decom, maloletnika bez pratnje…

Prema našim saznanjima, makedonski graničari ne samo da ih propuštaju već su im, otkad je Mađarska najavila postavljanje ograde na granici sa Srbijom, slobodno otvorili granicu sa našom zemljom. Na graničnom prelazu Preševo ovih dana, iz nama nerazumljivih razloga, smanjen je broj specijalaca i graničara, dok se duž cele granice između Srbije i Makedonije više ne može videti ni njihova patrola policije, a kamoli do zuba naoružani specijalci kojih je bilo do pre nekoliko dana.
Drugim rečima, Makedonici koriste pritisak koji Mađari vrše na Srbiju, tako što pokušavaju na tacni da imigrante predaju Srbiji – priča izvor „Alo!“.