RAT

Rat protiv izbeglica

Evropska unija će preduzeti vojne mere protiv bandi koje krijumčare ljude na severu Afrike. To je u stvari borba protiv izbeglica, smatra komentator DW Kristof Haselbah.

Sveobuhvatni pristup Evropske unije temi izbeglica postepeno poprima obrise – spasilačke akcije, prihvatanje izbeglica, ali i borba protiv krijumčara. Krajnje je vreme za tako nešto. Do sada se raspravljalo uglavnom o onim izbeglicama koje su se već domogle Evrope. Trenutno njihovo zbrinjavanje zavisi od velikodušnosti nekolicine zemalja. To nije

Opširnije…

Novi Sad se sprema za rat

Novi Sad se sprema za rat

Na vanrednoj i još dodatno tajnoj sednici Skupštine grada Novog Sada raspravljaće se ni više ni manje nego o ratu. Zašto? Niko ne zna.

„Čudni“ materijali za sednicu

U četvrtak na dnevnom redu sednice zatvorene za javnost biće tačke: Odluka o organizaciji i radu organa Grada u ratnom i vanrednom stanju i Odluka o određivanju subjekata odbrane preko kojih će građani neposredno da zadovoljavaju osnovne potrebe u ratnom i vanrednom stanju.
Dina Malešević, zamenica šefa odborničke gupe Srpske napredne stranke, kaže da je Gradska uprava za vanredne situacije uputila ovaj materijal za tajnu sednicu te da je to jedini razlog što je sada na dnevnom redu. Detalje zašto se to baš u ovom momentu našla pred odbornicima nije mogla da otkrije. Zlata Peričin, šefica odborničke gupe Lige socijaldemokrata Vojvodine, kaže da na jučerašnjem sastanku sa

Opširnije…