Pjongjang vređao Obamu i optužio SAD

  • Post category:UDARNE VESTI

U saopštenju, koje je objavljeno uz očiglednu podršku najvišeg rukovodstva Severne Koreje, navodi se da je američki predsednik odgovoran za odluku studija „Sony Pictures“ da ipak počne sa distribucijom filma „Intervju“.

Obama i Kim Džong Un

Obama i Kim Džong Un

Severna Koreja uputila je uvrede na račun američkog predsednika Baraka Obame i optužila SAD za ovonedeljeno povremeno „padanje“ internet mreže u toj zemlji, koje se ponovilo i danas.

U saopštenju, koje je objavljeno uz očiglednu podršku najvišeg rukovodstva u Pjongjangu, navodi se da je američki predsednik odgovoran za odluku studija „Sony Pictures“ da ipak počne sa distribucijom filma „Intervju“ i dodaje se da „Obama uvek priča i radi nepromišljeno, kao majmun u tropskoj šumi“.

Nekoliko sati pošto je današnje saopštenje objavila severnokorejska državna novinska agencija, počeli su da stižu izveštaji da je pristup internetu ponovo u prekidu. Kineska agencija Šinhua prenela je da su internet veze bile nestabilne čitavog dana, ali da je od 19:30 po lokalnom vremenu došlo do potpunog prekida.

Kineski izveštaj potvrdila je jedna firma koja se bavi sajber bezbednošću, dodajući da je i mreža mobilne telefonije doživela sličan prekid. (Glas Amerike)