OTIMANJE ENERGOPROJEKTA Podignuta optužnica protiv Bojovića

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Dobrosava Bojovića i Vitomira Perića za privredni prestup u vezi sa nezakonitim preuzimanjem akcija „Energoprojekta“, saznaje „Blic“.

Vlasnik "Napreda" krio da kupuje akcije preko povezanih lica

Foto: M.Mitrović / RAS SrbijaVlasnik „Napreda“ krio da kupuje akcije preko povezanih lica

Prema informacijama iz Tužilaštva, optužni akt protiv Bojovića i Perića dostavljen je Privrednom sudu pred kojim će se voditi postupak, i koji bi uskoro trebalo da zakaže i početak suđenja. Optužnica je podignuta na osnovu prijave koju je uputila Komisija za hartije od vrednosti, i to za prestup iz člana 47. Zakona o preuzimanju akcionarskih društava.

Tako je potvrđeno pisanje „Blica“, koji je 27. juna objavio da je Treće tužilaštvo ustupilo ovaj predmet svojim kolegama u Prvom, zato što u tom sudu postoji Odeljenje za privredene prestupe. Upravo to odeljenje je utvrdilo da je bilo nezakonitih radnji 31. januara ove godine na Beogradskoj berzi, kada je kupovinom 5,81 odsto akcija, pokušano „neprijateljsko preuzimanje Energoprojekta“. Tako je juče ceo ovaj slučaj dobio i sudsku dimenziju. (Blic)