Opasni nastupi Vojislava Šešelja

Pre tri meseca, u govoru pred nekoliko stotina pristalica u Bejrutu, vođa Hezbolaha šeik Hasan Nasralah je naveo da iza Islamske države stoje američka Centralna obaveštajna agencija (CIA) i izraelski Mosad, i da ekstremisti služe njihovim interesima.

On je istakao lažne inforamicije da je Izrael jedina zemlja koja nije pogođena i koja Islamsku državu ne smatra pretnjom.

Nasralah je pozvao regionalne vlade da sarađuju u borbi protiv Islamske države, čiji zločini su, kako je ukazao, “pretnja celom univerzumu”.

Gospodin Lučić, poznati teoretičar zavere i improvizator, a koji je takođe snabdeven informacijama raznih sumnjivih obaveštajnih struktura, širi antisemitizam, a naročito u kontekstu ukrajinske krize, gde se Mosad optužuje za pomaganje ukrajinskih neonacista.

Pre nekoliko dana Dr Vojislav Šešelj izrekao je slične optužbe na račun izraelske agencije MOSAD tvrdeći da zajedno sa CIA priprema terorističke napade u Srbiji i pomaže u realizaciji projekta Velike Albanije. Dr Šešelj je naveo da je informacije dobio od “svoje obaveštajne mreže.”

Kako navodi Dr Šešelj, plan se sastoji u sledećem:

„Američka obaveštajna agencija, zajedno sa MOSAD-om pravi plan „Igl“ ili „Orao“ i taj plan implementira preko Tirane. Glavni obaveštajac je Majkl Baun, koji ne zna srpski jezik i zato mu je kao podrška dodeljen Naser Pacoli, rođak Bedžeta Pacolija, najbogatijeg Albanca, koji živi u Luganu.”

“Plan se sastoji u tome da se Albanija, kao vekovni neprijatelj pravoslavlja na Balkanu, iskoristi za izazivanje napetosti u prvoj fazi, a to je faza koja je već počela u drugoj polovini 2014. godine i podrazumeva zapaljive političke poruke iz Tirane u odnosu na Kosovo, posebno prema Srbiji. Crna Gora je pošteđena, jer je već na pragu NATO pakta i mafijaški izdajnički režim Mila Đukanovića odrađuje sve što je potrebno za privatne transakcije novca i dragocenosti pojedincima iz vladajućih političkih struktura sa Zapada, kao i multinacionalnih kompanija. Za glavnu metu određena je Srbija, kao centralna zemlja Balkana i potencijalna teritorija, gde bi Rusija mogla da se strateški pozicionira u odnosu na Evropu,“ izjavio je dr Šešelj na današnjoj konferenciji za novinare.

Srpska radikalna stranka obaveštava javnost da tvorci ove operacije unazad mesec dana dozirano pritiskaju režim u Beogradu da se ubrza implementacija Briselskog sporazuma i ujedno napravi otklon prema Rusiji i spoljna politika uskladi sa politikom Brisela. Poseta premijera Vučića Tirani je isplanirana ne u Beogradu, već u Briselu, gde će mu biti stavljeno do znanja da Tirana ne može da obeća i garantuje da može kontrolisati nezadovoljstvo Albanaca na prostoru Balkana, a posebno Kosova.

Dr Šešelj je izjavio da je agent Mosada u kontaktu sa Tel Avivom preko američke ambasade u Beogradu, dovodeći još snažnije u vezu Izrael sa eventualnim terorističkim napadima koji će se desiti u Srbiji.

Smatramo da je više nego očigledno da izjava Nasralaha i Šešelja dolaze iz iste kuhinje, tj da su kreirane od strane obaveštajnih struktura neprijateljski raspoloženih prema Izraelu. Nije nam poznato da li Dr Šešelj svesno učestvuje u ovom obaveštajnom cirkusu ili je samo instrument preko koga antisemitski centri moći prenose informacije kojima se pokušavaju narušiti dobri srpsko-jevrejski odnosi, odlični prijateljski odnosi Izraela i Srbije, i izazvati antisemitska osećanja u srpskom narodu.

Izrael je zemlja koja je najviše ugrožena islamskim terorizmom i aktivnostima terorističkih grupa svih političkih boja, pa je operacija u koju se Šešelj svesno ili nesvesno upustio svojevrstan apsurd. Izrael i obaveštajna agencija Mosad na prvoj su liniji fronta u borbi protiv terorizma i optužbe da eventualno stoje iza velikoalbanskih aspiracija na Balkanu ili albanskog terorizma predstavljaju vrhunac bezumlja koje se može uporediti sa najstrašnijim antisemitskim ispadima raznih varvara tokom istorije.

(Israel News/BETA/AP/Pravda)