LSV: Nikolić je stručnjak za skandale, ali ne i za investicije

Vlasti Srbije osnivanjem Saveta za saradnju sa Rusijom i Kinom, na čijem je čelu bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić, pokazale su nedovoljnu ozbiljnost i teško je očekivati bilo kakve rezultate rada novoformiranog Saveta, ocenila je danas Liga socijaldemokrata Vojvodine.

Piše: Danas Online

Novi Sad 01. jul 2017. 10:11

LSV:  Nikolić je stručnjak za skandale, ali ne i za investicije

Oni su izrazili nadu da će doći do povećanja investicionih aktivnosti i poboljšanja životnog standarda građana, ali su istovremeno izrazili  i sumnjičavost prema mogućnostima za privlačenje stranih investicija, jer su institucije koje se time moraju baviti, kako kažu na veoma slabim temeljima.

„Najvažnije spoljnopolitičko opredeljenje Srbije mora ostati Evropska unija. Samim tim iz tih zemalja može se očekivati i najveće interesovanje stranih investitora. Liga socijaldemokrata Vojvodine ne spori da je za Srbiju bitna i saradnja sa što je moguće više zemalja i potencijalnih ekonomskih partnera, pa samim tim i sa Rusijom i Kinom. Postavlja se pitanje da li može resor saradnje sa Rusijom i Kinom biti prepušten čoveku čije je najveće političko dostignuće bilo pridržavanje kaputa predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu i pripovedanju krajnje nespretnih priča o ljudima žute boje kože. Tomislav Nikolić je svoju političku nedoraslost mnogo puta dokazao, a Republika Srbija je pet godina njegovog predsednikovanja strepela od nebrojanih skandala čiji je on bio učesnik i kreator. Teško je očekivati da će novozaposleni saradnici Nikolića bilo šta pozitivno uraditi u cilju privlačenja investicija iz Rusije i Kine, jer su oni, sasvim je sigurno, nameštenje dobili sa jedinim ciljem – prikrivanje gafova i skandala njihovog šefa, kao što su to radili i u Predsedništvu“, navodi se u saopštenju LSV. (Danas)