Kulinarska olimpijada uz di-džejeve i rok koncerte

Kulinarska olimpijada uz di-džejeve i rok koncerte

Međunarodna kulinarska olimpijada ove godine prvi put se organizuje i u novosadskom Kameničkom parku, 12. i 13. juna, pod nazivom Urban bean fest.

Osim tradicionalnog takmičenja u kuvanju pasulja, festival će biti obogaćen muzičkim, zabavnim, sportskim i kulturno-umetničkim programom.

 

 

U petak, 12. juna, kapije fest zone se otvaraju već u podne, dok glavni program tog dana započinje od 17 časova

laganim zvucima britanskog DJ-a Mak Floss-a.

Gitare i bendovi zauzimaju binu sat vremena kasnije i nastupaju sledećim redom- Branimir i neprijatelji, Osmi dan, Šinobusi i Atheist Rap.

 

Organizatori podsećaju da su prijave takmičarskih ekipa za ovu međunarodnu kulinarsku olimpijadu u toku, sve do 10. juna. Takmičenje u kuvanju pasulja održava se drugog dana, u subotu, 13. juna, na istoj lokaciji u Kameničkom parku. Najbolja ekipa osvaja nagradu od 100.000 dinara.

 

Osim tradicionalnog takmičenja u spremanju pasulja, biće priređene dobro poznate i popularne Ravničarske igre, etno sokak i bogat kulturno-umetnički, muzički i sportski program. Organizatori festivala su Bin Marketing i Ekocentar Vodomar 05, uz podršku Gradske uprave za kulturu Grada Novog Sada i JKP „Gradsko zelenilo“.