Kruševac bez grejanja na minus pet!

Zbog kvara na kotlu gradske toplane, bez grejanja je ostalo oko 80 odsto od 8.300 korisnika koji se toplotnom energijom snabdevaju sa centralnog izvora.

Gradska toplana Kruševac

Gradska toplana Kruševac | Foto: S. Milenković

– Došlo je do kvara na glavnom kotlu. Nije ništa dramatično i problem će biti rešen relativno brzo, ali je bilo potrebno ispustiti vodu iz sistema, zbog čega su korisnici koji su vezani za centralni izvor ostali bez grejanja. Kvar će do večeras biti saniran i tada će početi punjenje mreže toplom vodom. Nećemo gasiti kotlove u toku noći ni narednih dana – kazala nam je Pegi Popović, portparol Gradske toplane u Kruševcu.

Ovo je drugi kvar na toplovodnom sistemu u poslednja četiri dana. U subotu je grejanje bilo isključeno zbog pucanja cevi na glavnom toplovodu u Jug Bogdanovoj ulici. Temperatura u Kruševcu je minus pet stepeni, u toku noći se spušta i do minus 10, pa građani negoduju zbog lošeg grejanja i čestih kvarova.
– Grejanje nikada nije bilo gore! I kada rade radijatori, stanari na severnoj strani zgrade moraju da dogrevaju stanove pećima i klima-uređajima. Od početka sezone bilo je više dana bez nego sa grejanjem – pričaju ogorčeni stanari solitera kod OŠ „Nada Popović“.  (ALO)