IZVEŠTAJ: Obama je zapretio da će srušiti izraelske avione ako krenu na Iran

IZVEŠTAJ: Obama je zapretio da će srušiti izraelske avione ako krenu na Iran

Kuvajtski dnevni list javlja da je predsednik Obama u 2014. godini zapretio da će srušiti izraelske avione ukoliko napadnu ciljeve unutar Irana.

List Al Jarida se u izveštaju poziva na “dobro postavljene”, ali isključivo anonimne izvore. Portal israelnationalnews.com prenosi navode da je izraelski premijer Netanijahu zajedno s dvojicom pomoćnika “odlučio sprovesti vazdušne napade nakon konsultacija s najvišim zvaničnicima iz obaveštajnih službi”.

“Netanijahuova vlada je odlučila da izvede vazdušne napade u 2014. godini ubrzo nakon što je Izrael otkrio da su Sjedinjene Države i Iran poveli tajne razgovore o iranskom nuklearnom programu i da su bile spremne potpisati sporazum ‘iza leđa’ Izraelu.”

Al Jarida u izveštaju tvrdi da je američki predsednik zapretio da će presresti i srušiti izraelske avione ukoliko dođe do napada.

Portal Mediaite piše da američki mediji u glavnoj struji vest prenose s rezervom, ali i da je ona dočekana slavodobitno kod konzervativnih komentatora koji je koriste kao potvrdu “proiranske” politike predsednika Obame.

Američki predsednik i izraelski premijer ne uživaju međusobno poverenje i u prošlosti su javno pokazivali netrpeljivost.

(Index.hr)  (isra-news)