Istorijski razgAmerički predsednik Barak Obama i njegov kubanski kolega Raul Kastro najavili su danas u Panami novu eru odnosa SAD i Kube SRODNE VESTI Američka i kubanska delegacija počela razgovore u Havani Američka i kubanska delegacija počela razgovore u Havani Istorijski preokret SAD-a prema Kubi; Obama: Svi smo mi Amerikanci Istorijski preokret SAD-a prema Kubi; Obama: Svi smo mi Amerikanci Havana: Sramna odluka SAD Kongres: Ko je pustio Bijonse na Kubu Američki predsednik Barak Obama i njegov kubanski kolega Raul Kastro održali su večeras istorijske razgovore u Panami, što je prvi susret lidera SAD i Kube od hladnoratovske ere 1950-ih godina prošlog veka. Obama i Kastro su se sastali na marginama Samita Amerika, posle pomirljivih govora pred oko 30 regionalnih lidera dve Amerike, prenela je agencija Frans pres. Obama i Kastro najavili su ranije danas u Panami novu eru odnosa SAD i Kube dok su se obraćali na Samitu Amerika uoči razgovora „u četiri oka“. „Ova promena u politici SAD predstavlja prekretnicu za naš ceo region. Činjenica da predsednik Kastro i ja sedimo danas ovde označava istorijsku priliku“, rekao je Obama, obraćajući se ostalim regionalnim liderima okupljenim za ovalnim stolom u Panami. Međutim, u Obama i Kastro su priznali da dve zemlje, iako pregovaraju na obnovi diplomatskih odnosa koji su prekinuti 1961. godine, i dalje će imati nesuglasice, preneo je AFP. Obama je naveo stanje ljudskih prava na Kubi, a Kastro je ponovio pozive američkom Kongresu da ukine višedecenijski embargo Havani. „Mislim da to nije tajna, predsednik Kastro, siguran sam da bi se složio (sa mnom), da će i dalje biti značajnih razlika između naše dve zemlje“, primetio je Obama. ovor Obame i Kastra

Američki predsednik Barak Obama i njegov kubanski kolega Raul Kastro najavili su danas u Panami novu eru odnosa SAD i Kube

Američki predsednik Barak Obama i njegov kubanski kolega Raul Kastro održali su večeras istorijske razgovore u Panami, što je prvi susret lidera SAD i Kube od hladnoratovske ere 1950-ih godina prošlog veka.

Obama i Kastro su se sastali na marginama Samita Amerika, posle pomirljivih govora pred oko 30 regionalnih lidera dve Amerike, prenela je agencija Frans pres.

Obama i Kastro najavili su ranije danas u Panami novu eru odnosa SAD i Kube dok su se obraćali na Samitu Amerika uoči razgovora „u četiri oka“.

„Ova promena u politici SAD predstavlja prekretnicu za naš ceo region. Činjenica da predsednik Kastro i ja sedimo danas ovde označava istorijsku priliku“, rekao je Obama, obraćajući se ostalim regionalnim liderima okupljenim za ovalnim stolom u Panami.

Međutim, u Obama i Kastro su priznali da dve zemlje, iako pregovaraju na obnovi diplomatskih odnosa koji su prekinuti 1961. godine, i dalje će imati nesuglasice, preneo je AFP.

Obama je naveo stanje ljudskih prava na Kubi, a Kastro je ponovio pozive američkom Kongresu da ukine višedecenijski embargo Havani.

„Mislim da to nije tajna, predsednik Kastro, siguran sam da bi se složio (sa mnom), da će i dalje biti značajnih razlika između naše dve zemlje“, primetio je Obama. (Novosti)