DS: Policija upala u prostorije stranke u Kragujevcu

Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić najoštrije je danas osudio upad policajaca u prostorije te stranke u Kragujevcu tokom prepodneva, kao nešto što se „nije dogodilo 15 godina“.

„U ime DS-a upozoravam vlast da se ne iživljava slanjem policije u stranačke prostorije DS-a i da to nećemo tolerisati i da ćemo umeti da odgovorimo na takvo ponašanje. Nema šta da traži policija u prostorijama DS-a“, rekao je Pajtić u Kragujevcu.

 

Demokrate su rekle novinarima da je policija proveravala da li se u DS-u pripremaju neki odlasci na protest protiv Vlade Srbije, a da je osobama koje su bile u prostorijama rečeno da je to uobičajena provera i da se sprovodi i u drugim strankama.

 

U DS-u su rekli da o navodnom protestu ne znaju ništa i da kada budu

učestvovali na protestima, to sigurno neće biti tajno.

 

Načelnik Policijske uprave u Kragujevcu Goran Živković potvrdio je agenciji Beta su dvojica pripadnika policije ušla u prostorije DS-a, ali je rekao da su oni to učinili bez naređenja, kao i da će ispitati slučaj i da se izvinjava Demokratskoj stranci.

 

Stefanović šalje Unutrašnju kontrolu u Kragujevac

Nebojsa Stefanović, ministar unutrašnjih poslova uputiće odmah Sektor unutrašnje kontrole MUP-a Srbije, u Kragujevac, kako bi utvrdili sve činjenice i okolnosti vezane za ulazak policijskih službenika u prostorije DS u tom gradu, potvrđeno je za Blic.       (Blic)