Doktorati po želji

Doktor,doktorat,doktorati…

KOMENTAR: Doktori

Večernje novosti pre 1 sat

U poplavljenoj, siromašnoj i nezaposlenoj Srbiji, doktorat ministra Nebojše Stefanovića postao je poslednjih dana glavna tema za bezmalo svakim kafanskim stolom. Njegovu tezu komentarišu i oni koji od škole imaju veliki odmor.
U POPLAVLjENOJ, siromašnoj i nezaposlenoj Srbiji, doktorat ministra Nebojše Stefanovića postao je poslednjih dana glavna tema za bezmalo svakim kafanskim stolom. Njegovu tezu komentarišu i oni koji od škole imaju veliki odmor…. »

Mićo, nije ovo taj doktorat!?

Alo pre 6 sati

Alo: Mićo, nije ovo taj doktorat!?

Rektor „Megatrenda“ Mića Jovanović okačio je juče na sajtu svog Univerziteta fotografije dokumenata koji navodno dokazuju da je doktorirao u Londonu, pokušavajući tako da opovrgne tvrdnje dvoje britanskih naučnika srpskog porekla da on nikada nije doktorirao u Engleskoj. Međutim, oni uzvraćaju da „odgovor Miće Jovanovića samo potvrđuje“ njihovu analizu.
Nije mu lako: Jovanović u Skupštini odgovarao na pitanja o doktoratu ministra Stefanovića | Foto: M. Mitrović Podsetimo, na sajtu „Peščanika“ prekjuče je objavljen tekst, čiji su autori Marko Milanović, vanredni profesor na… »

Stefanovićev doktorat u više verzija?

Radio 021 pre 12 sati

Nakon što je grupa naučnika ukazala na indicije da u doktoratu ministra Nebojše Stefanovića postoje nepravilnosti i brojni plagijati, u javnosti su se pojavile dve verzije tog dokumenta. Rad koji je Univerzitet „Megatrend“ dao na uvid Centru za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) kao odbranjenu… »

Stefanovićev doktorat u više verzija?

Radio 021 pre 14 sati

Nakon što je grupa naučnika ukazala na indicije da u doktoratu ministra Nebojše Stefanovića postoje nepravilnosti i brojni plagijati, u javnosti su se pojavile dve verzije tog dokumenta. Rad koji je Univerzitet „Megatrend“ dao na uvid Centru za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) kao odbranjenu… »

Stefanoviću se doktorat obio o glavu

Akter pre 15 sati

Od petočlane komisije, pred kojom je Stefanović branio rad, dva stranca ga nisu ni pročitala, a prof. Snežana Đorđević, po sopstvenom priznanju, nije prisustvovala odbrani
Sumnjive diplome i doktorati mnogim političarima služe za napredovanje u partijskoj hijerarhiji i obavljanje značajnih državnih funkcija. Najbolji primer za to je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. Njegov doktorat… »

Doktorat: Slučaj ministra Stefanovića

Danas pre 16 sati

Tekst o kojem se priča
NAPOMENA: Sumnjive diplome, prvenstveno one stečene kao plod nepotizma ili korupcije, su među gorućim problemima visokog obrazovanja u Srbiji. Ovaj problem doprinosi teškoćama u kojima se naša zemlja nalazi – negativna selekcija, odliv mozgova, urušavanje sistema… »

SLUČAJ MEGATREND

Peščanik pre 17 sati

Grupa autora – Kako do doktorata? Lako! Slučaj ministra Stefanovića Peščanik – Za svaki slučaj Milica Jovanović – Napad na Peščanik Viktor Ivančić – DRŽAVA I TERORIZAM Dejan Ilić – Uredba o mački i mišu Aleksandar Stević – Fajront Marko Simonović – Užas Peščanika Vesna Pečić – Falš doktorat… »

Rektore Jovanoviću, to i dalje nije londonski doktorat

Peščanik pre 17 sati

Umesto odgovora na naš tekst u Peščaniku, u kome ukazujemo da postoje ozbiljne indicije da nikada nije doktorirao na Univerzitetu u Londonu (kako tvrdi), g. Mića Jovanović je na sajtu Megatrenda objavio sliku svog (navodnog) londonskog doktorata, na kojoj se vidi i njegov mariborski doktorat. Ta… »

Jovanović okačio slike doktorata

B92 pre 1 dan

Beograd — Rektor Megatrenda Mića Jovanović nije želeo da komentariše spekulacije oko njegovog doktorskog rada, ali je rekao da je doktorat postavio na sajt Univerziteta.
Podsetimo, na sajtu Pešćanika objavljen je tekst u kojem se iznosi sumnja da je Jovanović doktorirao u Engleskoj 1983. godine. Autori tog teksta, Marko Milanović, vanredni profesor na Pravnom fakultetu Univerziteta u Notingemu, i… »

Doktorat Stefanovića – misterija ili nesporazum, hajka ili otkriće!?

Pravda pre 1 dan

BEOGRAD – Nakon što je grupa naučnika ukazala na indicije da u doktoratu ministra Nebojše Stefanovića postoje nepravilnosti i brojni plagijati, u javnosti su se pojavile dve verzije tog dokumenta.
dr Nebojša Stefanović (Foto: JuTjub Skrinšot) Rad koji je Univerzitet „Megatrend” dao na uvid Centru za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) kao odbranjenu disertaciju ministra, pored navodno plagiranih pasusa, nije imao aneks… »