Crna Gora i BiH: Po paraf o granicama – u Beč

Sporazum o utvrđivanju granica između Crne Gore i Bosne i Hercegovine biće parafiran najkasnije na Bečkoj konferenciji, 27. avgusta

SPORAZUM o utvrđivanju granica između Crne Gore i Bosne i Hercegovine biće parafiran najkasnije na Bečkoj konferenciji, 27. avgusta. Ovo je u petaksaopšteno nakon sastanka Igora Lukšića i Igora Crnadaka, šefova diplomatija dve države u Podgorici.

– Međutim, ukoliko se dve strane dogovore da to urade i pre, za nas neće biti nikakvih problema – poručio je Lukšić. – Crna Gora i BiH su upućene jedna na drugu u brojnim oblastima.

Oglasio se i njegov kolega Crnadak.

– Pitanje Sutorine je iza nas. I dok je trajala situacija oko tog graničnog mesta nije bilo tenzija između naroda dve države. Sada se vraćamo u normalne odnose i nastavljamo saradnju za bolji život građana.

Sutorina je krajem pršle godine dospela u žižu javnosti kada je u parlamentu BiH inicirana rezolucija ne bi li se „vratila“ pod ingerenciju Sarajeva. Političke tenzije otišle su toliko daleko da je BiH u jednom trenutku povukla ambasadora iz Podgorice.(Novosti)