ČIJI JE ANĐUS BIO PRIJATELJ, DA LI JE SLAO PORUKE VUČIĆU: Đorđe Vukadinović podseća na pozadinu Anđusovog hapšenja

Posle javnog hapšenja, viši sud u Beogradu odredio je 1. jula pritvor do 30 dana novinaru Dejanu Anđusu, koji je osumnjičen da je izvršio krivično delo iznude,  a ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je povodom toga juče rekao „da ne zna da li je snimak hapšenja Anđusa došao iz MUP-a“, a, i na kraju svog obraćanja na konferenciji za medije teatralno izjavio: „Nemojte da od njega pravimo neku medijsku zvezdu“.

 

FOTO: FONET NENAD ĐORĐEVIĆ

Analitičar i poslanik u Skupštini Srbije Đorđe Vukadinović je na Tviteru podsetio na ranije srdačne odnose Anđusa sa vrhom SNS, i tvitovao:

Морам још једном, поводом Неше, Жекса и фрке око Анђуса. А чији он беше пајтос и кућни пријатељ? Да ли је слао поруке мени и вама, или ав-у?

Podsetimo, Dejana Anđusa su uhapsili pod sumnjivom optužbom za iznudu, iako nekoliko izvora tvrdi da je u pitanju čista nameštaljka i da je čovek koji ga je optužio uradio sve u dogovoru sa ljudima bliskim Aleksandru Vučiću, jer mu je garantovano da njegovi poslovi neće biti dovođeni u pitanje.

 

Posle prvog čina ove drame, utisak je da je uhapšen kolega novinar koji je javno govorio o stvarima o kojima su svi drugi javno ćutali. (Kurir)