Autoput do Albanije vredan milijardu evra

Premijeri Srbije i Albanije će u narednih 15-ak dana potpisati protokol za realizaciju projekta autoputa, a preliminarne procene pokazale su da će ceo projekat izgradnje autoputa Niš-Merdare-Priština-Tirana-Drač koštati blizu milijardu evra, izjavila je potpredsednica Vlade i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Zorana Mihajlović

– Nije ovo prvi put da se razgovara o ovim projektima. Srbija i Albanija već šest meseci rade na tome i pripremamo te projekte koje će dva premijera predstaviti u Beču u avgustu – izjavila je Mihajlovićeva.

Ona je dodala da je najvažniji korak bio da se krene s tim.
– Najvažniji je prvi korak, da se uopšte krene, a Srbija i Albanija posle dugo vremena raznih odnosa koje su imale danas razgovaraju o projektima – naglasila je Mihajlovićeva.
Ona je rekla da je u pitanju zajedništvo celog regiona i politička stabilnost, bez koje ne možemo da pričamo o ekonomskoj stabilnosti.
– Ovaj autoput je značajan jer povezuje region, a za nas konkretno je značajan jer ćemo izaći i na more preko albanskih luka – navela je ministarka. (Blic)